Face-to-face coaching

Je fit voelen, lekker in je vel zitten en energiek door het leven gaan, dat willen we allemaal wel. De realiteit is helaas bij velen anders. Soms simpelweg omdat je de motivatie niet vast kunt houden en daardoor geen blijvend resultaat behaald. Dit kan voortkomen uit je werk, relatie of een andere oorzaak. Vaak zorgt dit ervoor dat je moe bent of stress ervaart of al erg ontevreden bent en zo ook gemakkelijker grijpt naar een minder voedzame maaltijd.

Ook ligt de focus dan meestal minder op voldoende beweging en dat maakt de cirkel rond. Als lifestyle coach ben ik er voor jou om beter voor je lijf te zorgen. Ik geef je persoonlijk advies over voeding en beweging, op een manier die bij jou past. Daarmee verbeteren we je gezondheid en vitaliteit. 

 

Doelen stellen richting je eindresultaat

Voordat we samen aan de slag gaan met jouw doelen vind ik het belangrijk dat we elkaar beter leren kennen. Dit doen we aan de hand van een intakeformulier en face-to-face gesprek. Tijdens dit gesprek komen er verschillende onderwerpen aan bod, zodat ik een beter beeld krijg van jouw huidige levensstijl en voedingsgewoontes. Daarna kan ik je helpen naar jouw beoogde eindresultaat.

Vragen over face-to-face coaching of heb je interesse? Neem vrijblijvend contact op >

Wat staat er centraal tijdens een face-to-face gesprek?

w

Communicatie

Begeleiding heeft alles te maken met goede communicatie. Als coach vind ik het belangrijk dat alles bespreekbaar is. Als je ergens mee zit, hoor ik het graag, aangezien alles wat er gebeurt in het leven direct invloed heeft op je levensstijl.

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we je dagelijkse belasting/belastbaarheid en maken we een BRAVO-analyse. BRAVO staat voor gezonde leefgewoontes om inzicht te krijgen in je leefstijl: meer Bewegen, niet Roken, matig gebruik van Alcohol, gezonde Voeding en voldoende Ontspanning.

Doelgericht

Het is belangrijk dat we samen specifieke, meetbare, acceptabele, maar ook realistische doelen formuleren die tijdsgebonden zijn. Zo hebben we elke maand een face-to-face afspraak waarin we deze doelen bespreken.

Om doelen zoals afvallen, vetpercentage verlagen en gezonde bloeddruk meetbaar te maken, doen we maandelijks een meting.

We houden een progressiedashboard voor je bij met daarin je gewicht, omtrek, vetpercentage, foto’s en bloeddruk. Deze krijg je elke maand na het één op één gesprek toegestuurd.

f

Op maat gemaakt

Aan de hand van de doelen, meting en je  wensen rondom voeding maak ik een gericht voedingsadvies met 3 tot 8 eetmomenten per dag. Daarnaast houd ik o.a. rekening met de supermarkt waar je boodschappen doet, je budget, gezinssituatie, allergieën en of je pescotariër/vegetarisch/vegan bent. Ook krijg je de macronutriënten (hoeveelheden eiwit, koolhydraten en vet per dag en maaltijd).

Het voedingsschema wordt helemaal op jou afgestemd! Als sporter krijg je een apart voedingsschema op de dagen dat je sport en de dagen dat je rust.

 

Wanneer kan ik starten?

Voordat we samen aan de slag kunnen is het belangrijk om eerst het intakeformulier zo compleet mogelijk in te vullen en te sturen naar: marly@100fitgym.nl. De metingen hoef je zelf niet in te vullen, tenzij je kiest voor online coaching traject (dan is het belangrijk om zelf foto’s te maken, te wegen en je omtrek te meten om je doelen zo ook meetbaar te kunnen maken en de progressie te bespreken).

Wanneer je het intakeformulier hebt ingevuld en toestuurt, selecteren we samen een datum en tijd voor je eerste face-to-face gesprek. Na het eerste gesprek maken we een vervolgafspraak voor de volgende maand. Heb je tussentijds vragen? Dan ben ik altijd per mail bereikbaar voor je.

 Het verhaal van Tim (27 jaar)

1. Waarom ben je de voedingsbegeleiding en coaching gaan volgen?
“Omdat ik echt iets wilde veranderen in mijn leven. Ik merkte tijdens het traject dat een persoonlijk voedingsschema veel beter vol te houden is, omdat er wordt gekeken naar wat je lekker/handig vindt om klaar te maken.”

2. Waarom heb je voor een traject bij Marly gekozen en hoe heb je de begeleiding ervaren ? 
“Via een goede vriend kwam ik bij Marly terecht. Ik ervaar de begeleiding als zeer prettig en vooral persoonlijk, wat voor mij erg belangrijk is.”

  1. Welke resultaten heb je behaald (fysiek en/of mentaal)? 
    “Mentaal gezien heb ik mezelf beter onder controle, mede door de structuur die het voedingsschema en begeleiding mij geven. Met als resultaat dat ik veel makkelijker ‘nee’ kan zeggen tegen ongezond eten. Verder ben ik er fysiek gezien ook heel veel op vooruit gegaan. Ik heb nu een gezond gewicht en bovenal een veel lager vetpercentage.”
  1. Wat zijn de belangrijkste dingen die je geleerd hebt gedurende je traject?
    “De belangrijkste dingen die ik geleerd heb zijn makkelijk food preppen en dat het niet gaat om minder eten, maar vooral de juiste dingen eten.”

Nog specifieke vragen over onze coaching?

12 + 12 =

Tel: +316 39474527

Adres

De Dintel 26, Best