Olympic Weightlifting

Gewichtheffen bij 100%FitGym

Tijdens onze weightlifting trainingen leer je de technische basis van gewichtheffen. Gewichtheffen wordt veel gedaan als krachttrainingsvorm voor andere sporten om de prestaties qua explosiviteit, snelheid en kracht te verbeteren.

Daarnaast verklein je met deze technische krachtsport de kans op blessures. Onze trainers Marly en Nadia geven de lessen (beiden gewichtheftrainer niveau 1-2 junior coach volgens de Nederlandse Gewichtshef Bond). Zij leren je om veilig te trekken (snatch) en duwen/stoten (clean & jerk). 

Meer info of een gratis proefles volgen? App, bel of mail. Neem contact met ons op > 

Wat staat er centraal tijdens onze Olympic Weightlifting trainingen?

Techniek

Met gewichtheffen werk je op een zeer effectieve manier aan je kracht, vermogen, balans, coördinatie, mobiliteit en spieropbouw. Gewichtheffen is de meest explosieve en snelste sport ter wereld. Je kunt je voorstellen dat het technisch uitvoeren van de bewegingen daarom extra belangrijk is. Wij leren je de diverse halter technieken stap voor stap aan.

Snatch (trekken)

Bij het trekken, ook wel de ‘snatch’ genoemd, wordt de halter in één vloeiende beweging met gestrekte armen boven het hoofd gebracht. Er zijn tijdens de trainingen enorm veel mogelijkheden om de complete beweging van de snatch aan de leren. De basis begint altijd bij de stand van de voeten, grip en houding. Bij ons leer je een snatch met de juiste techniek.

Clean & Jerk (stoten)

Bij het stoten, ook wel de ‘clean & jerk’ genoemd, wordt de halter voorgeslagen door deze tot schouderhoogte voor de borst te brengen. Vervolgens stoot je de halter uit tot de armen gestrekt boven het lichaam zijn. Ook is het belangrijk dat je in één keer gestrekt onder de halter komt. Dit wordt vaak gedaan in een jerk of split jerk positie.

 

 

Meest gestelde vragen over weightlifting

Wanneer zijn de weightlifting lessen?

Elke vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur staat er één weightlifting les op ons rooster. Daarnaast komen de bewegingen van het gewichtheffen veel terug in onze CrossFit lessen. Gewichtheffen is namelijk een belangrijk onderdeel van CrossFit. Als zowel beginnende als gemiddelde sporter kun je meedoen met onze weightlifting lessen. Alle oefeningen kunnen aangepast worden op ieders eigen niveau.

De basis leren we je altijd aan met een stok en vervolgens werken we door naar de oefening met de halter. Ook hebben we verschillende haltergewichten en schijven, zodat je je continu kan blijven ontwikkelen. Ook beschikken we over maar liefst vier gewichthefplatformen.

Kom gerust een proefles doen! Een proefles is altijd gratis en vrijblijvend.

Hoeveel deelnemers zitten er in een les?

100%FitGym is gespecialiseerd in small group trainingen. Wij focussen ons op kwalitatieve trainingen, waarbij aandacht centraal staat. Tijdens onze weightlifting lessen sluiten maximaal 10 deelnemers aan en meestal zijn er 6 deelnemers. Zo houden we het overzicht en kunnen we gericht resultaat boeken.

Wat zijn de tarieven voor een weightlifting les?

Wij houden de kosten voor onze weightlifting lessen zo aantrekkelijk mogelijk. Zo betaal je voor 1x per week slechts € 30,00 per maand. Je kunt natuurlijk ook 2 x per week of onbeperkt gebruik maken van onze faciliteiten. Bekijk voor meer informatie de tarieven pagina. Je kunt al onbeperkt sporten voor €13,75 per week.

Liever geen abonnement? We hebben ook rittenkaarten. Je hebt een 11-rittenkaart voor € 130,00.

Hoe meld ik mij aan voor een Weightlifting abonnement of rittenkaart?

Aanmelden kan gemakkelijk door je online in te schrijven. Maak jouw keuze tussen een abonnement of rittenkaart en meld je aan. Download vervolgens de Sportbit app op je mobiele telefoon. Voor weightlifting, kies je abonnement (1).

Inloggen kan met je gekozen e-mailadres en wachtwoord. Na het inloggen kom je in het hoofdmenu van onze 100%FitGym app. Klik op rooster en meld jezelf aan voor de weightlifting les op vrijdag, of voor een van de vele CrossFit lessen, open gym, etc. Je staat dan direct aangemeld.

Met een 1x per week weightlifting/CrossFit abonnement kun je je ook aanmelden voor alle andere lessen/open gym. Elke les is anders: er staat altijd een nieuwe uitdaging voor je klaar! Aanmelden voor een sportles kan maximaal 2 weken van te voren, afmelden graag 4 uur van te voren.

Voor al onze lessen geldt: hoe meer animo, hoe meer lessen op ons rooster.

Gratis een weightlifting proefles meedoen?

1 + 12 =

Tel: +316 39474527

Adres

De Dintel 26, Best